062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

Пирински езера -3 дни/2нощувки/2 закуски /2 вечери

0
Цена
От220 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

211
Itinerary

7-9.07.2023г.

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

Отпътуване за гр.Благоевград .По желание организирано посещение на Старият град Вароша или свободно време в района на парк Бачиново . .Настаняване в хотел в Банско .Свободно време.Вечеря . Нощувка.

Ден 2Пирински езера

Закуска. Трансфер от хотела до лифта (намира се до хижа Гоце Делчев /Добринище). Изкачването с лифта ни отнема около 40 минути. От тук започва пешеходният тур по посока на хижа Демяница. Почти веднага след Безбожкото езеро започва кратко изкачване към вододела между Безбожкия и Папазголския циркуси. Първата гледка след изкачването, която всички туристи почти задължително запаметяват на фотоапаратите си е Безбожкото езеро и жижа Безбог. Само след няколко минути ходене се открива изключителна панорама към Папазгиолския циркус и заобикалящите го върхове Джнагал, Сиври Тепе, Джано и Демир Капия, а в подножието им синеят водите на най-голямото езеро в Пирин /Попово езеро / със старото и по – известно име Папазгиол. От тук започва спускане по посока на Попово езеро. Гледката постоянно се изменя като от дясната страна се показва четвъртият по височина връх в Пирин –Полежан, а от лявата едно след друго малките, но изключително красиви Рибни езера. След около 1,5 часа пристигаме на Попово езеро и тук правим кратка почивка и разбира се фотосесия. Връщане в хотела .Вечеря . Нощувка.

Ден 3Отпътуване за Велико Търново

Закуска. Туристическа програма в Банско: посещение на църквата Св. Троица ,къща – музей Н.Вапцаров .Отпътуване от града около обяд.

Детайли
Отпътуване от: Цена:
В.Търново -220 лв.
Павликени – 225лв.
Левски -230лв.
*Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:
Туристически обувки или маратонки (+резервни обувки), най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг, по-плътна блуза (дебела, вълнена блуза), яке, панталони-къс и дълъг, шапка за слънце и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.
На екскурзията се записват хора само в добро физическо състояние – не се записват хора с проблеми в ставите, краката или сърдечни и дихателни проблеми.
Програмата за похода може да бъде променяна по преценка на планинския водач съобразно метеорологичните условия за съображения за сигурност на участниците.
Агенцията си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи!
Забележкa: Часът и мястото на тръгване подлежат на препотвърждение. Възможна е промяна в часа на тръгване. Точният час и мястото на тръгване се съобщават два дни преди самото отпътуване.
 
 

Продължителност

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски/2 вечери

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

  • Транспорт с туристически бус
  • планинска застраховка
  • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел категория 4звезди
  • Водач от фирмата

Цената НЕ включва

  • Разходи от личен характер
  • трансфер с лифт и планински водач

Допълнения