062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

Трансфагараш – Сибиу – Алба Юлия- Турда – Куртя де Арджеш

0
Цена
От350 лв.
Три имена*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
* Съгласявам се с Правила за използане.
Моля приемете всички правила и условия преди да продължите към следващата стъпка.
Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

611
Itinerary
19-21.07.2024
16-18.08.2024

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

Отпътуване рано сутринта от Велико Търново в посока КПП – Дунав мост. Преминаване през Трансфагарашкото шосе, пресичащо Карпатите и съединяващо историческите области Влахия и Трансилвания през планинската област Фъгърашки планини. Най-високата точка на шосето е на 2034 м и това го прави най-високият път в Румъния. Днес шосето се смята за едно от най-красивите в света и е забележителност на Румъния. Туристическа програма в Сибиу, наричан още „малката Виена”. Градът се счита за един от най-красивите градове в Румъния, а през 2007 г. беше избран за културна столица на Европа, /при влизането на Румъния в европейския съюз/. Основан е от германски заселници през 12 век. През 14 век е бил вече важен търговски център. Сибиу се превърнал в най-важния германски етнически град заедно със седемте града дали по-късно немското име на Трансилвания – Siebenbürgen, което в превод означава „седем крепости“. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна обиколка на стария град Сибиу – крепостните стени, природонаучния музей, Големия площад – католическата църква „Св. Троица”, Синята къща, двореца Брукентал, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжците, ниския град, пл. „Юе”, евангелистката църква „Св. Богородица”, православната катедрала. Възможност за посещение на Музея Брюкентал (музей на изящните изкуства), Световния етнографски музей Франц Биндер, Музея на историята на фармацията, или етнографския музей в Къщата на изкуствата. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Отпътуване за Салина Турда

: Закуска. Отпътуване за Салина Турда – бивша солна мина, превърната в уникално място със стени, покрити с кристали в преливащи се нюанси. Отпътуване за град Алба Юлия. Името на града се превежда като Белия Юлий, като се има предвид неговия основател – унгарския благородник Гюла (Юлий) от Х в. Градът е бил столица Трансилвания от 1541 до 1690 г. В този град на 1 декември 1918 г. е родена съвременната румънска държава. Най-посещаваните забележителности на града са Крепостта Алба Каролина и намиращите се в близост Църквата за коронации и Католическата катедрала Св.Архангел Михаил, в която е погребан Ян Хуниади и където е саркофага с тленните му останки. Катедралата е на повече от 1000 год. и приютява гробовете също на кралица Изабел и Йоан Зигмунд, първия принц на Трансилвания. Кратка разходка. Отпътуване за Сибиу. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3Отпътуване за България

Закуска. Отпътуване за град Куртя ди Арджеш – малък град, разположен в историческата област Влашко. Куртя де Арджеш е една от старите столици на Влашко и има над 20 църкви и манастири. Главата му забележителност е великолепния влашки манастир, основан от Раду Негру или Нягое I Басараб. Също така, в църквата на манастира са положени телата на членовете на кралското семейство. Отпътуване за България

Детайли
Велико Търново-350лв
Павликени, Левски-360лв

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 20 дни преди тръгването. 
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност. 
Необходими документи за пътуването – валидна лична карта или задграничен паспорт; 
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител или двамата родители,оригинал и копия, валидна лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия . 
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!! 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!! 

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!     

 

 

 

 

Продължителност

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

  • Транспорт с туристически автобус/бус в зависимост от броя записани
  • 2 нощувки/2 закуски
  • Туристическа програма в Сибиу
  • Екскурзоводско обслужване

Цената НЕ включва

  • Разходи от личен характер
  • Медицинска застраховка за лица от 65 до 85 години – 6 лева

Допълнения

  • Входна такса за Салина Турдавъзрастни 40 LEI , ученици и студенти – 20 LEI
  • Входни такси на посещаваните обекти – /Входните такси на обектите са описани към момента на стартиране на екскурзията и туроператора не носи отговорност за промяната им в последстиве/