062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

Синая – Брашов – Бран (По стъпките на ДРАКУЛА)

0
Цена
От129 лв.
Три имена*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
* Съгласявам се с Правила за използане.
Моля приемете всички правила и условия преди да продължите към следващата стъпка.
Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

533
Itinerary

24-25.04.2021/19-20.06.2021/7-8.08.2021/25-26.09.2021/

6-7.11.2021

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

Около 05:00 часа отпътуване от Велико Tърново по маршрут Русе – Букурещ – Синая – Брашов. Пристигане в Букурещ. Панорамна обиколка на града. Отпътуване за Бран – град добил популярност покрай известния роман на Брам Стокър „Дракула“. Действието в романа се развива в Бранската крепост, а главният герой е повлиян от действителната личност на румънския владетел Влад Цепеш Дракула, известен с прекомерната си жестокост, която създава образа на Стокър – кръвожадния вампир Дракула. Посещение на замъка „Бран” (замъка на Дракула) – впечатляваща средновековна крепост покрита в мистерия. Свободно време в района на замъка. Отпътуване за Брашов. Туристическа програма в града – общинския площад, сградата на общината, черната църква най-голямата катедрала в източна Европа, Старото кметство. Нощувка в Синая. По желание вечеря в традиционен ресторант с програма(срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 2Отпътуване за България

Закуска. Разглеждане на замъка Пелеш – един от най-красивите дворци в Румъния, впечатляващ с изящната си неоренесансова архитектура, лятната резиденция на Карол I, сгушена в зимния курорт Синая. Посещение на манастир Синая, около който е възникнал и наречен самия град Синая. Отпътуване за Букурещ – панорамна обиколка. Отпътуване за България.
ЗАБЕЛЕЖКА: АКО РЕЗИДЕНЦИЯТА ПЕЛЕШ НE РАБОТИ, СЕ ПОСЕЩАВА ЗАМЪКЪТ ПЕЛИШОР – РЕЗИДЕНЦИЯ НА ВТОРАТА РУМЪНСКА КРАЛСКА ДВОЙКА ФЕРДИНАНД И МАРИЯ!

Детайли

 

Обявената цена е за група от 40 туристи!

 

Отпътуване от:

Цена:

Русе

115лв

Бяла

120лв

В. Търново

129лв

Габрово/Севлиево/Павликени/

135лв

Tроян

139лв

*Часовете на отпътуване от съответните градове, ще бъдат уточнени няколко дни преди датата на отпътуване! Отпътуването от Казанлък и Ст. Загора е гарантирано при набиране на група от минимум 8 пълноплащащи туристи!

Забележкa: Часът и мястото на тръгване подлежат на препотвърждение. Възможна е промяна в часа на тръгване. Точният час и мястото на тръгване се съобщават два дни преди самото отпътуване!

Необходими документи: Валидна лична карта; за лица под 18 години – валиден задграничен паспорт (над 14 години – лична карта) и нотариално заверена декларация от непътуващия/ите родител/и  (оригинал и две копия). Лицата под 18г. пътуващи с двама родители, трябва да представят Акт за раждане – оригинал и две копия.

 

* Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на изпълнението на програмата!

 

*За различни, от посочените, населени места отпътуването е гарантирано при набиране на група от минимум 8 пълноплащащащи туристи.

 

 

 

Продължителност

2 дни /1 нощувка / 1 закуска

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

 • транспорт с автобус/бус в зависимост от броя на записаните туристи
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • 1 нощувка с 1 закуска в хотел 2/3*
 • екскурзоводско обслужване
 • панорамната обиколка на Букурещ

Цената НЕ включва

 • Разходи от личен характер
 • Застраховка за лица от 65 до 85 години -4 лв;
 • Лица над 85 години не се застраховат

Допълнения

 • средновековния замък в Бран (Замъка на Дракула)около 20лв
 • замъка Пелеш около 15лв
 • Синайски манастир около 2.50лв
 • Вечеря в традиционен ресторант 15 евро