062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

Мистичната Странджа

0
Цена
От140 лв.
Три имена*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
* Съгласявам се с Правила за използане.
Моля приемете всички правила и условия преди да продължите към следващата стъпка.
Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

651
Itinerary

04.06-06.06.2021

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

Отпътуване в посока М. Търново. Пристигане около обед. Посещение на пещерата – светилище – Св. Марина. Пещерата е превърната в скален параклис, където се палят свещи, а по стените и от свода капе вода, която се счита за лековита. Светилището е било най-големият култов център на светицата в Югоизточна Тракия, привличал в миналото поклонници чак от Цариград.
Посещение на Индипакса – древно оброчище, почитано от преди хилядолетия до наши дни. Програмата продължава с посещение на скалното светилище „Камъка“, което представлява комплекс от редки за Странджа конгломератни скали, където в древността са се извършвали ритуали в почит на Бога Слънце и Богинята Майка. За посещението на обектите се изисква високо проходим транспорт. Общо прехода с беседа трае около 5-6 часа. Настаняване в хотел в района на с. Звездец. По желание вечеря – срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 2Туристическа програма

Закуска. Туристическа програма: Посещение на Мишкова нива и местността Градище. На територията на местността „Мишкова нива“ се намира тракийско светилище, част от сложен археологически комплекс, в рамките на който влизат още няколко археологически обекти, сред които две куполни гробници, крепост, укрепена римска вила и древни рудници. В местността „Градище“ се намира „Светилището на Богинята Бастет“. Изисква се пешеходен преход около 3-4 км. Прехода не е труден. Връщане в хотела. По желание вечеря- срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 3Посещение на с.Бръшлян

Закуска. Отпътуване за с. Бръшлян. Разглеждане на Бръшлян – архитектурен и исторически резерват с повече от 75 запазени автентични къщи с характерна странджанска архитектура. Посещение на църквата „Свети Димитър” – една от най-забележителните сгради в Бръшлян, построена в края на XVII в. на мястото на древно тракийско светилище. Посещение на килийното училище, основано през 1871г., разположено в пристройка към църквата “Св. Димитър“.
Отпътуване за В.Търново около обяд.

Детайли

Забележка:

–         Носете вода и  суха храна за обяд

–         Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н не са вариант за преходи от този тип/.

Забележкa: Часът и мястото на отпътуване подлежат на препотвърждение. Възможна е промяна в часа на тръгване. Точният час и мястото на тръгване се съобщават два дни преди самото отпътуване!

Обявената цена е с отпътуване от В. Търново, за различни от посочените места отпътуването е гарантирано при набиране на група от минимум 7 човека, със съответното доплащане!

*Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на посещаване на обектите по програма!

 

 

 

Продължителност

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

  • Транспорт с туристически автобус/бус в зависимост от броя записани
  • Медицинска застраховка за лица до 69 год.
  • 2 нощувки с 2 закуски
  • Водач от фирмата

Цената НЕ включва

  • Разходи от личен характер
  • - Местен гид , такси за посещение /на пещерата – светилище – Св. Марина, Индипакса, Камъка, Мишкова нива, местността Градище/ и наем на високопроходим автомобил /за Индипакса, Камъка, на пещерата – светилище – Св. Марина/ - задължително се доплаща определена такса/ще бъде ясна след 02. 2021 г./ на човек

Допълнения

  • Входна такса за килийното училище, с. Бръшлян – около 1лв.