062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

Към първенеца на Балканите връх Мусала 3 дни /2 нощувки/2 закуски и 2 вечери

0
Цена
От240 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

461
Itinerary

02-04.08. 2024 г.

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

Отпътуване в посока София и посещение на Националния исторически музей , който съществува повече от 50г.Създава се със задачата да издирва , събира ,съхранява ,проучва и обнародва веществени и документални паметници свързани с цялостната история на бълг. народ .Следва запознаване с историята на Боянската църква „Св.Никола и св.Панталеймон „.Обекта е ценен със средновековните си стенописи и е включена в списъка на световно и културно наследство под закрила на Юнеско .В храма се различават няколко строителни етапа ,а църквата е действащ храм до 1954г.Реставрацията започва в средата на 20в.и завършва през 2006г.,в следствие на дарителска акция организирарана от НИМ.
Настаняване в хотел в района на Самоков . Вечеря .Нощувка .

Ден 2Мусала

Закуска .Отправяме се към високите части на Рила планина .С лифт стигаме до х.Ястребец .От там се разкрива страхотна панорама ,следва беседа и обща информация .Продължаваме да се движим по широк ,равен път около 45 мин. до х.Мусала .Почивка за чай или кафе .Продължава прехода до Алековото езеро ,разположено в подножието на х. Алеко ,а то е най- красивото от Мусаленските езера .Нашият път продължава към крайната цел- връх Мусала .Изкачване на най- високата точка на Балканите -2925,40м.При хубаво време се разкрива страхотна гледка към няколко планини.От там по обратния път се спускаме към лифтената станция .Връщане в хотела .Вечеря .Нощувка .

Ден 3Самоков-Велико Търново

Закуска .Посещение на музеен обект в Самоков. Отпътуване обратно .

Детайли

Цена :240лв.

*Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:
Туристически обувки или маратонки (+резервни обувки), най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг, по-плътна блуза (дебела,вълнена блуза), яке, панталони-къс и дълъг, шапка за слънце и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.
На екскурзията се записват хора само в добро физическо състояние – не се записват хора с проблеми в ставите, краката или сърдечни и дихателни проблеми.
Програмата за похода може да бъде променяна по преценка на планинския водач съобразно метеорологичните условия за съображения за сигурност на участниците.

Продължителност

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски/2 вечери

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

  • Транспорт с туристически автобус/бус в зависимост от броя записани
  • Медицинска застраховка за лица до 69 год.
  • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери
  • Водач от фирмата

Цената НЕ включва

  • Разходи от личен характер
  • лифт в двете посоки
  • планински водач

Допълнения