062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

Източни Родопи –свещената земя на траките – Мезек –крепост Неутзикон-Глухите камъни –Александровска гробница –Узунджовска църква

0
Цена
От95 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

119
Itinerary

10-11.04.2021г.

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

Отпътуване към гробницата край село Мезек, тракийска куполна гробница от микенски тип датирана от 4 – 3 в. пр. Хр. Намира се в покрайнините на село Мезек, община Свиленград, в могилата „Мелтепе“. Посещение на византийската крепост Неутзикон,датираща от времето на император Алексий 1Комнин ,една от най- добре запазените крепости по бълг.земи.По желание посещение на винарската изба Мезек.Настаняване в хотел . Възможност за вечеря на свободна консумация в ресторанта на хотела (не се включва в цената). Нощувка.

Ден 2Александровска гробница -Узунджовска църква

Закуска. Посещение на едно от най- големите тракийски култови светилища и погребални комплекси в Източни Родопи- Глухите камъни ,намиращ се в околностите на с. Малко градище .Това е комплекс от нисши изсечени в скалата гробници и каменни стъпала водещи до водохранилище и тракийско селище . При ясно време от върха и се открива гледка към язовир Ивайловград .Забележка !!!!Преходът е по равен горски път около 50 мин. в посока .Продължаваме към Александровска гробница и посещение на Музея на „Тракийското изкуство на Източни Родопи”.Отпътуване за с.Узунджово и разглеждане на на т.нар. Узунджовска църква -най –голямата селска църква в България ,която преплита легенди и история от времето когато е била джамия за обслужване на пътниците и търговците пребиваващи на един от големите панаири –Узунджовския .Църквата съчетава елементи от християнството и исляма .Впечатляващ е иконостаса с резбовани надписи на глаголица.

Детайли

Отпътуване от:

Цена:

В. Търново  

Павликени

95лв.

95 лв.

Левски

105лв.

 

 

 

 

 

 

Забележкa: Часът и мястото на тръгване подлежат на препотвърждение. Възможна е промяна в часа на тръгване. Точният час и мястото на тръгване се съобщават два дни преди самото отпътуване!

Необходими документи: Валидна лична карта; за лица под 18 години – валиден задграничен паспорт (над 14 години – лична карта) и нотариално заверена декларация от непътуващия/ите родител/и  (оригинал и две копия). Лицата под 18г. пътуващи с двама родители, трябва да представят Акт за раждане – оригинал и две копия.

 

*Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на посещение на обектите!

 

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗПАЗВА ПРАВОТО НА  ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И  ЦЕНАТА  ПРИ  ДРАСТЧНИ ПРОМЕНИ В ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА!

 

Продължителност

2 дни / 1 нощувка /1  закуска

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

  • Транспорт с туристически бус
  • Медицинска застраховка за лица до70 год.
  • 1 нощувка с 1 закуска
  • Водач от фирмата

Цената НЕ включва

  • Разходи от личен характер
  • - Входни такси за посещение на обектите
  • - Вечеря

Допълнения