062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

КАПАДОКИЯ – Ескишехир – Анкара – Истанбул – Одрин

0
Цена
От530 лв.
Три имена*
Имейл адрес*
Вашето запитване*
* Съгласявам се с Правила за използане.
Моля приемете всички правила и условия преди да продължите към следващата стъпка.
Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

1896
Itinerary

28.03-03.04.2022 г.

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

20.00ч. Отпътуване от Велико Търново по маршрут- Истанбул-Ески Шехир.-/нощен преход/.

Ден 2Пристигане в Ески Шехир

Пристигане около обяд в Ескишехир. Посещение на обекти разположени в един от парковете на града – Сазова: зоологическа градина, аквариума, пиратския кораб. Кратка разходка в района на старият град Odun pazari. Настаняване в хотел. Възможност за разходка с лодка по река Пурсук. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Отпътуване към района на Кападокия

Закуска. Отпътуване към района на Кападокия. По пътно разглеждане на най-соленото езеро Туз гьол. Посещение на подземния град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5в.пр.Хр.,състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. Настаняване в хотел. Вечеря. След вечеря възможност за посещение срещу допълнително заплащане на подземен ресторант с богата фолклорна програма и ориенталски танци. Нощувка.

Ден 4Кападокия

Закуска. Възможност за летене с балон /атракцията зависи от метеорологичните условия /. Разглеждане на долината на гълъбите, Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме от 8 век, Крепоста Уч Хисар. Вечеря в хотела. Нощувка

н 5 Отпътуване за Анкара

Закуска. Отпътуване за Анкара . В Анкара посещаваме мавзолея на Ататюрк н Цитаделата, музея на анадолските цивилизации. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка

н 6Отпътуване за Истанбул

Закуска. Отпътуване за Истанбул .Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка

н 7Отпътуване за България.

Закуска. Отпътуване за Одрин. Свободно време за пазар. Отпътуване за България.

Детайли

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт. За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания. 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:В брой или по банков път. При записването  се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20  дни преди датата на отпътуване. 
АГЕНЦИЯТА  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата – партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

 

 

Продължителност

7 дни/5 нощувки/ 5 закуски/ 4 вечери

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

 • транспорт с лицензиран бус
 • Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2
 • Описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*** в района на Кападокия
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 *** в Анкара
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 *** в Ескишехир;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Истанбул
 • С групата пътува представител от агенцията

Цената НЕ включва

 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица над 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 12 лв
 • гондолаоколо 10 лири
 • Червената долина /долината Зелве около 15 лири
 • Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба25 евро
 • Юч хисароколо 45 лири
 • Летене с балон

Допълнения