062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg
062/520545 / 0885 546 200 viaorbitavt@abv.bg

Букурещ-Солна мина Салник-Синая-Бран-Брашов

0
Цена
От224 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запазване в списъка с желания

Adding item to wishlist requires an account

428
Itinerary

04.08.-06.08.2023г

Ден 1Отпътуване от Велико Търново

Отпътуване от Нова Загора в 04:00 часа, от Велико Търново 06:00часа пред хотел „Етър”. Преминаване на граничния пункт. Пристигане в Букурещ – Първа част от автобусна панорамна обиколка с екскурзовод на български.
Отпътуване посока Синая. По път ще имаме възможност да посетим солната мина Салник – Прахова /заплаща се входен билет/. Това е една от трите солни мини в Румъния. Мината се намира в курортното градче Салник, което е известно като климатичен и воден курорт. Старата солна мина, която е преобразувана в санаториум се намира на 210 метра дълбочина. Тя се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Отпътуване за Синая.Настаняване в хотел Regina 3* в Синая/Хотел Regina е разположен на входа на град Синая и предлага комфортни стаи, ресторант и фитнес зала. Комфортният интериор на Regina съчетава модерно обзавеждане с традиционни румънски елементи в планински стил./. Нощувка.

Ден 2По желание екскурзия-Бран-Брашов

Закуска./по желание срещу допълнително заплащане/Отпътуване за Бран. Посещение на замъка Бран, известен още като Замъка на Дракула– впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377г. и 1382 г. върху скала, висока 60м. Свободно време. Отпътуване за Брашов- живописно средновековно градче в Трансилвания. Разлеждане на Брашов.Свободно време.Връщане в Синая. Вечеря (Румънска вечер в ресторант с жива музика и вечеря срещу допълнително заплащане). Нощувка

Ден 3Отпътуване за България

Закуска.Освобождаване на хотела. По път разглеждане на Двореца „Пелеш – резиденция на румънския кралски двор, тоест на династията на Хохенцолерите. Дворецът приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани и голямо разнообразие на строителни материали. Смайваща е също и вътрешната му архитектурна украса. Отпътуване за Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като „Малкия Париж“ заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка втора част на столицата. Свободно време. Отпътуване за България около16:30ч.

Детайли

 

Цена: 224 лв.

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност при промяна на входните такси на посещаваните обекти.

Продължителност

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Пакетната цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и включва

  • транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
  • екскурзоводско обслужване по маршрута ,Обзорна обиколка на Букурещ , Медицинска застраховка
  • 2 нощувки със закуски в хотел Regina 3*
  • Пътни и гранични такси

Цената НЕ включва

  • Еднодневна екскурзия до Бран и Брашов – 40 лева
  • Доплащане за единично настаняване: 80.00лв
  • - Вход за Замъка на Дракула - Бран - 50 леи за възрастни - Вход за Замъка Пелеш - Синая - 40 леи за възрастни, - Румънска вечер – 20евро - Солна мина Салник – около 40 леи

Допълнения