E-mail: viaorbitavt@abv.bg Имате въпрос? Обадете се. 062 / 52 05 45
ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
LAST MINUTE

МИНИ ПОЧИВКА В СОЗОПОЛ 5 дни/4 нощувки/4 закуски/4 вечери -30.08 - 03.09.2018

МИНИ ПОЧИВКА В СОЗОПОЛ 5 дни/4 нощувки/4 закуски/4 ...

Уикенд в Етно село ,,ТИМЧЕВСКИ“ -14-15.07.2018-130лв

Уикенд в Етно село ,,ТИМЧЕВСКИ“ ...

Охрид – м-р Св.Наум – Скопие -4 дни/2 нощувки/2 закуски/ -20-23.09 2018г-190 лв

Охрид – м-р Св.Наум – Скопие 4 дни/2 нощувки/2 закуски/ ...

В.ТЪРНОВО- НИШ-ЛЕСКОВАЦ-В.ТЪРНОВО -3 дни/2 нощувки/2 закуски -31.08-02.09.2018г.

В.ТЪРНОВО- НИШ-ЛЕСКОВАЦ-В.ТЪРНОВО 3 дни/2 нощувки/2 ...

СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА 3 дни/2 нощувки/2 закуски - 17-19.08.2018

СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА 3 дни/2 нощувки/2 закуски ...

КАПАДОКИЯ Дати: 08.10-14.10.2018 - 5 нощувки/ 5 закуски/ 4 вечери-525 лв

КАПАДОКИЯ Дати: 08.10-14.10.2018 5 нощувки/ 5 закуски/ ...

Истанбул-Одрин -4 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски -17-20.05.2018 / 21- 24.09.2018

Истанбул-Одрин 4 дни/ 2 нощувки/ 2 закуски 17-20.05.2018 ...

Еднодневна екскурзия до Букурещ- Еднодневна екскурзия до Букурещ -25.08.2018

Еднодневна екскурзия до Букурещ 25.08.2018 Отпътуване ...

Солун – Метеора – Едеса- 04-07.10.2018-4 дни/2 нощувки/ 2 закуски

Солун – Метеора – Едеса 04-07.10.2018 4 дни/2 нощувки/ 2 ...

Троянски манастир на Голяма Богородица -15.08.2018-15 лв

Троянски манастир на Голяма Богородица 15.08.2018 ...

ПОКЛОННИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ
Транспорт

Фолксваген Крафтер - 19+1 места 2017г.

Фирмата разполага със собствен транспорт! Фолксваген ...

Рено Трафик 8+1 места 2017г.

Рено Трафик 8+1 места 2017г.

Фолксваген Транспортер - 8+1 места 2005г.

Фолксваген Транспортер - 8+1 места ...


Виа Орбита-ВТ ООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗЗТ може да получите по заявка или в офисите ни.

Условия за записване

 

I.                   ОБЩИ УСЛОВИЯ

II .1.  Резервации /Записвания/.

II .1.1 Записването за екскурзиите на „Виа Орбита-ВТ” се извършва в офисите на фирмата или в бюрата на оторизираните от фирмата  туристически агенти в страната. Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на автобусните пакети и 50 % от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване. Фактури се издават по искане на клиент в 5 дневен срок от датата на всяко плащане.

II .2. Необходими документи.

II .2.1. За пътуването Ви е необходим валиден задграничен паспорт, медицинска застраховка и съответната изискуема сума дневни пари. За деца под 18 години, пътуващи не придружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната.

Относно страните, с които имаме визов режим, ще Ви бъде предоставена подробна информация за документите, които се изискват от съответните  визови отдели, както и за условията за получаване на визи.

 

II .3. Транспорт, нощувки, прехрана, екскурзии, трансфери, други услуги включени в организираното пътуване.

II .3.1. Изчерпателно изброяване на вида на туристическите обекти, тяхната категория, брой нощувки, вид и категория на заведенията за хранене, брой и вид на храненията, посещения, екскурзии, трансфери, вид и категория на използваните транспортни средства, дата и час на тръгване, са конкретно посочени в каталога на организатора „Виа Орбита-ВТ” . Задължение на потребителя е да се снабди с оферта /каталог/ по време на записването му. Страните се съгласяват, че при постигането взаимно съгласие горните условия могат да бъдат променяни. 

Формата на допълнителното съгласие е писмен или влиза в действие при окончателното плащане на туристическия пакет.

 

II.                 ЦЕНА. НАЧИН НА ФОРМИРАНЕ И ПРОМЯНА

III .1.  В цената на организираното пътуване са калкулирани както следва: транспортни разходи, в това число гориво, разходи свързани с ползването на услуги по договора, в това число, летищни ,пристанищни и пр. такси , хотелиерски, екскурзоводски услуги, валутния курс на лева, USD, GBP и EUR.

III .2. Цените организираните екскурзии са пакетни, офертите /каталог/ на организатора и са изработени при следния курс:

Един щадски долар = 1.44812 лева, едно евро = 1.95583 лева и една британска лира = 2.31926 лева.

III .3. При настъпила съществена промяна в икономическите отношения (увеличение и намаление) на разходите описани в точка III .1., а така също и валутния курс обявен в точка III .2., общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение /намаление/ следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената  /увеличение и намаление/ е от изключителна компетентност на организатора.

III .4. При необходимост от промяна на цените организаторът се задължава да запазва интересите на потребителя при условията на чл.35 от ЗТ.

III .5. В случай на „стопанска непоносимост” – рязка инфлация, хиперинфлация, срив на пазара на на петролните продукти и др. такива и при явна икономическа невъзможност да бъде организирано пътуването организаторът възтановява на потребителя заплатената от него цена в лева.

III .6. Цената неможе да се увеличава двадесет дни преди пътуването.

III .7. В случаите на форсмажорни обстоятелства /съгласно Inkoterms/ за организатора в или извън срока по чл. III .6. или при настъпването на  „стопанска непоносимост”, организаторът възтановява на потребителя заплатената от него цена при условията на III .5.

III .8. В случай на отмяна на пътуването, дължащо се на непреодолима сила /форсмажор/ , отношенията с потребителя се уреждат при спазване хипотезата на чл.36 ал.1 т.2 от ЗТ.

III .9. Горните условия нямат действие между страните,  в случай че пътуването се анулира от потребителя.

 

III.               АНУЛАЦИИ

IV .1. Потребителят може да се откаже от организираното пътуване до 30 дни, преди неговото започване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). В случай, че потребителят се откаже  от организираното пътуване:

IV .1.1 От двадесет и девет до петнадесет дни преди датата на отпътуването му се възтановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.

IV .1.2 От четиринадесет до седем дни преди датата на отпътуването му се възтановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.

IV .1.3 От шест до три дни преди датата на отпътуването му се възтановяват 20% от цената на организираното пътуване в лева.

IV .1.4 Под три дни преди датата на отпътуването му се задържа  цялата сума за организираното пътуване в лева.

IV .1.5 Рекламации относно организацията и провеждането на програмите, се приемат в писмен вид, в четиринадесетдневен срок след завръщането на клиента и представяне на необходимите доказателсва за неизпълнението или за некачественото изпълнение на услугата „Виа Орбита-ВТ” се задължава да даде отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията. „Виа Орбита-ВТ” си запазва правото да внася промени в пътуването, в случай че обстоятелствата извън контрола на фирмата налага това. В случай на такива промени клиентите ще бъдат информирани своевременно и ще могат да приемат промените, да изберат друго пътуване или да анулират, без от това да произтичат финансови санкции за тях. Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 40 туриста, а за самолетните минимум 6 туриста. В случаите на по малко записали се клиенти „Виа Орбита-ВТ” може да анулира провеждането на екскурзия, като уведоми записалите се клиенти не по-късно от десет дни преди определената начална дата.

 

IV.              ОТГОВОРНОСТИ

V .1 „Виа Орбита-ВТ” носи пъна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата.

V .2 „Виа Орбита-ВТ” не носи отговорност за промени в пътуването по вина на превозвача /авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии/  или причинени от форсмажорни обстоятелства.

V .3 „Виа Орбита-ВТ” не носи отговорност при връщане на турист от граничните власти или при неспазване от страна на туристите на законите и разпоредбите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не.

V .4 „Виа Орбита-ВТ” не носи отговорност, ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определената среща по време на изпълнение на организираното туристическо пътуване.

V .5 Отговорността на „Виа Орбита-ВТ” за вреди, причинени на потребителя вследствие на неизпълнение или неточно изпълнение на договора не може да надхвърля заплатената от потребителя цена на пътуването. Когато отговорността на контрагентите на „Виа Орбита-ВТ” за вреди, причинени от неизпълнението или неточното изпълнение на услугите по договора, е ограничена от международни договори, ратифицирани, обнародвани в „Държавен вестник” и влезли в сила за Република България, отговорността на туроператора за вреди се ограничава до предвидените размери, но не може да надхвърля заплатената от потребителя цена на пътуването. Тази разпоредба не се прилага в случаите на телесна повреда.

 

V.                ЗАСТРАХОВКИ

 VI .1  „Виа Орбита-ВТ”  е сключил застраховка, съгласно чл.42 от ЗТ, покриваща отговорността му за причинени вреди вследствие неразплащане със своите контрагенти, включително и при неплатежоспособност и несъстоятелност при условията на застрахователна полица № 0000202927 от  13.02.2012 г. на ЗАД „АРМЕЕЦ” АД, с адрес: гр. София, ул.”Стефан Караджа” №2, тел. 811 911 00    

                                                                ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ  

         

VII .1 Настоящият договор се състави в два еднообразни екземпляра по един за всяка страна.

VII .2 Всички срокове в настящия договор се изчисляват, съгласно условията на ГПК.

VII .3 Неразделна част от настоящия договор е каталогът /оферта/ на организатора, валиден за съответния период, както и предоставена на потребителя в писмен вид информация за превозвача.

VII .4 Адресът на потребителя за получаване на информация от организатора е същият, който потребителят е обявил по-горе.

VII .5 Потребителят декларира, че е запознат с каталога / оферта / на организатора, откъдето е получил информацията по чл.2.3.1 от настоящия договор и че е информиран за медицинските и здравни изисквания, свързани с пътуването и престоя.

VII .6 Задължение на потребителя е да осигури на посочения от него адрес получаване на кореспонденцията с организатора лично или чрез трето лице от негово име. Организаторът е длъжен да осигури изпращането на кореспонденцията на посочения от потребителя адрес. При тези условия страните приемат, че кореспонденцията е редовно изпратена и получена.

VII .7 Потребителят може да посочи друго лице, което да ползва правата му по организираното пътуване при реда и условията  в ЗТ.

При замяна потребителя /друг пол, народност, гражданство, биологични и физиологични условия, водещи до утежняване на организираното пътуване/, организаторът си запазва правото индивидуално да променя цената в зависимост от възможността да бъде реализирана промяната.