E-mail: viaorbitavt@abv.bg Имате въпрос? Обадете се. 062 / 52 05 45
LAST MINUTE
ПОКЛОННИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ
Транспорт

Фолксваген Крафтер - 19+1 места 2017г.

Фирмата разполага със собствен транспорт! Фолксваген ...

Рено Трафик 8+1 места 2017г.

Рено Трафик 8+1 места 2017г.

Фолксваген Транспортер - 8+1 места 2005г.

Фолксваген Транспортер - 8+1 места ...


Виа Орбита-ВТ ООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма се счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗЗТ може да получите по заявка или в офисите ни.

Кръстовден на Кръстова гора

Тази оферта е видяна: 11813 пъти .

Кръстовден на Кръстова гора

 

 

1 ден: Отпътуване  рано сутринта от Велико Търново за Кръстова гора.

 

       В деня, когато християните отбелязват един от най-големите си празници – Кръстовден, едно място събира хиляди вярващи от цялата страна. Изключително красивата местност Кръстова гора се огрява от светлината на свещите на множеството, което всяка година се отправя нататък, за да прекара нощта срещу 14-ти септември под небето на святото кътче, за което се вярва, че пази частица от Христовия кръст. Масовото религиозно събиране се случва веднъж годишно - в нощта на 13 срещу 14 септември (Кръстовден). Хиляди вярващи се събират на хълма за нощната литургия в очакване на чудо. Бдението завършва с изгрева на слънцето, когато лъчите му докоснат върха на големия метален кръст. Православният поклоннически комплекс днес има две църкви и 15 параклиса, които са разположени от двете страни на пътеката към кръста. 

 Кръстовден е празник, който се отбелязва всяка година на 14 септември. На този ден църквата отбелязва Въздвижение на Светия кръст Господен. Нарича се Летен Кръстовден или Гроздоберник. Зимният Кръстовден се отбелязва на 5 януари и е част от новогодишните празници. 

 

            С летния Кръстовден се отбелязва началото на есента. По лозята настава гроздобер. Денят и нощта се кръстосват. Наричат Кръстова гора българският Йерусалим. Около мястото витаят легенди, загадки и видения.

 Нощувка под открито небе.

 

2 ден: Отпътуване за Бачковски манастир „Успение Богородично“ - вторият по големина български манастир след Рилския. Запазените в него уникални архитектурни и художествени паметници са ценни за цялата православна култура.

 Отпътуване за град Пловдив - разходка в Архитектурен резерват „Стария Пловдив”. Свободно време.

 

*Цената включва:

 -       транспорт с туристически автобус

 -        eкскурзоводско обслужване 

 *Цената не включва:

   -   разходи от личен характер 

 *Забележка- за ваше удобство по време на нощувката на открито ви съветваме да предвидите като допълнителен багаж-топли дрехи, удобни обувки, спални чували, одеяла, дъждобран, храна, вода.

 

Отпътуване от:

Цена:

В.Търново, Павликени

35лв.

Севлиево

40лв.

Г.Оряховица

37лв

*Туроператорът си запазва правото на промени в реда на изпълнението на програмата!

 

 

 

  

Направете запитване

captcha